In de pers

Foto door Anders Nord (Unsplash)

Over De Rode Jonker

Er was veel aandacht in de pers voor de biografie. Het boek kreeg vier sterren in De Volkskrant van Sander van Walsum. Co Welgraven schreef een recensie voor dagblad Trouw. Rob Hartmans gaf het boek drie ballen in NRC Handelsblad. In het Nederlands Dagblad verscheen een recensie door Willem Bouwman. Hans Renders schreef een recensie voor het Parool (te lezen via Blendle). Ook in de online media werd aandacht aan de biografie besteed. Zie bijvoorbeeld het nieuwsbericht op de websites van de Universiteit Utrecht en Adel in Nederland. Ook online verschenen er recensies, bijvoorbeeld op Biografieportaal en Jonge Historici. Verder stond in mei 2018 in Geschiedenis Magazine een interview met mij, door Bart Lankester.

 

Over De Jacht op het verzet

De Jacht op het verzet werd in De Volkskrant gerecenseerd door Robin te Slaa. Friso Wielenga recenseerde het boek voor BMGN – Low Countries Historical Review. Collega Elias van der Plicht gaf met Ad van Liempt een interview over het onderzoek voor het radioprogramma ‘Hoe?Zo!’. Televisieprogramma Andere Tijden maakte op basis van het hoofdstuk dat ik schreef een aflevering over Bloedploeg Norg, de bijnaam van een groep Landwachters in Drenthe. De groep werd in korte tijd berucht door haar hardhandige optreden, martelpraktijken en executies. Bekijk de aflevering hier.


Over Jodenjacht

Het boek Jodenjacht was toen het uitkwam voorpaginanieuws op Trouw. Er verscheen eveneens een recensie van het boek in dezelfde krant. Ook in NRC Handelsblad verscheen een recensie van het boek. Max Pam schreef een recensie voor HP/De Tijd.